Bindweefselmassage

Met een bindweefselmassage worden de dieper gelegen huiddelen, het onderhuidse bindweefsel behandeld. Deze massage staat ook wel bekend als, cellulite massage, lypossage,  Sveltessa of afslankmassage. De gebruikte massagetechnieken zorgen voor een gezondere, mooiere huid en kunnen ook leiden tot omvangvermindering.

De bindweefselmassage is een figuur corrigerende massage voor de vermindering van cellulite en vetophopingen. Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, wordt veroorzaakt door onderhuidse vetophopingen. De behandeling stimuleert de huiddoorbloeding, verjongt uw huidstructuur, vermindert blokkades en verstevigt het bindweefsel. De betere doorbloeding zorgt ervoor dat uw huid ook meer voedingsstoffen opneemt  Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. verklevingen ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren.

Door de bindweefselmassage wordt de bloedcirculatie geoptimaliseerd dit bevordert de afvoer van afvalstoffen en geeft een slanker, mooier gevormd lichaam en een veerkrachtige, stevige huid die zacht aanvoelt. Bindweefselmassage is een zeer effectieve aanpak van cellulite en kan op het hele lichaam toegepast worden.

Om de werking van de bindweefselmassage te versterken kunt er ervoor kiezen om na de bindweefselmassage een lichaamspakking aan te laten brengen op de behandelde zones. Deze lichaamspakking stimuleert de doorbloeding van huid waardoor de aanvoer van voedingsstoffen, zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt extra wordt gestimuleerd.

Cellulitismassage

Cellulitis, ook bekend als sinaasappelhuid, is een veranderde toestand van het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor ontstaan putjes in de huid waardoor de huid aanvoelt als een sinaasappel. Het ontstaat vooral op de benen en billen, maar het kan ook op andere plekken voorkomen. Cellulitis komt vaker voor bij vrouwen dan mannen, omdat zij een andere opbouw van bindweefsel hebben.

We kunnen naast een gezonde levensstijl door massage de cellulitis verminderen. Door deze bindweefselmassage wordt de huid gladder en zachter.

De Cellulitismassage is een stevige massage die helpt om een sinaasappelhuid weer strakker en gladder te maken. Deze bindweefselmassage wordt uitgevoerd met een speciale techniek, die gericht is op het bindweefsel en niet op de spieren. Hierdoor krijgt het bindweefsel een betere doorbloeding en wordt de huid gestimuleerd om cellen te vernieuwen en te verstevigen. Het herstelvermogen van de huid wordt dus versterkt. De massage wordt deels uitgevoerd met cuppingtechnieken en speciale cellulitis cups. Dankzij de cup ontstaat er een zuigkracht en kunnen we de huid intensief masseren. De behandeling sluiten we af door de behandelde zones in te smeren met een speciale cellulitis crème. Deze crème zorgt voor een versterkend effect van de massage.

Cosmetische bindweefselmassage

Meer over bindweefsel en een special vorm van bindweefselmassage, de cosmetische bindweefselmassage, is te vinden op onze pagina over cosmetische bindweefselmassage, klik hier voor meer informatie.

Om het beste resultaat te behalen is het advies om de afspraken wekelijks of maximaal om de week in te plannen.