Japanse gezichtsmassage – Ko Bi Do

De Japanse gezichtsmassage is al eeuwenoud en heeft zich door de tijd heen verder verfijnd. Diverse generaties van meesters in de massage hebben hier hun toevoegingen aan gegeven. Het is een unieke combinatie van het stimuleren van de meridianen (energiebanen) en de acupunten of tsubo’s (energiepunten) in het lichaam. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van drukpunttechnieken en technieken uit de lymfedrainage. Het doel hiervan is om de doorstroom van de levensenergie (Ki) te bevorderen.

Een ongehinderde doorstroom van Ki is nodig voor een goede gezondheid, waarbij lichaam en geest in balans zijn. Hoewel deze massage een ‘gezichtsmassage’ wordt genoemd, worden ook de nek en het hoofd behandeld.

Met de Japanse gezichtsmassage kun je heerlijk ontspannen en lichamelijk en geestelijk weer in evenwicht komen.

De Japanse gezichtsmassage is een ander soort massage dan de westerse massage. De westerse massage richt zich primair op het direct inwerken op de spieren. De Japanse gezichtsmassage werkt ook in op de spieren. Daarnaast is het eveneens een energetische massage, gericht op de energiedoorstroom in het lichaam. Daarom werkt de massage van de meridianen en acupunten in de nek, het gezicht en op het hoofd ook door op andere plekken in het lichaam. Je kunt de Japanse gezichtsmassage vergelijken met acupunctuur, alleen dan niet met naalden, maar met vingers die de punten stimuleren..

Hoe ziet de behandling er uit? De behandeling bestaat uit:

  • Reinigen gezicht
  • Gezichtsscrub
  • Nekmassage
  • Gezichtsmassage
  • Energetische drukpuntenmassage
  • Lymfedrainage
  • Hoofdmassage
  • Gezichtsmasker ( bij 60 min. behandeling)

Een Japanse gezichtsmassage begint met een nekmassage. Het doel hiervan is om de bloedcirculatie in het gezicht te bevorderen. Daarna gaan we verder met de gezichtsmassage, die als natuurlijke facelift dient, omdat je hiermee de conditie van de gezichtshuid verbetert. Vervolgens voeren we een energetische massage uit op de meridianen en acupunten, waarmee we invloed uit kunnen oefenen op het hele lichaam.

De volgende stap in de behandeling is het uitvoeren van lymfedrainage technieken. Het doel hiervan is om de afvoer van afvalstoffen en toxines uit het lichaam te bevorderen. De Japanse gezichtsmassage wordt afgesloten met een hoofdmassage, die de gezondheid van de hoofdhuid en het haar bevordert en ook hier bevinden zich enkele acupunten en meridianen die we dan stimuleren..

Een complete Japanse gezichtsmassage duurt ongeveer 45 minuten. Voor langdurige positieve gezondheidseffecten wordt geadviseerd om regelmatig een massage te ondergaan, maar nooit meer dan 1 keer per week.