Microneedling

Met microneedling wordt in uw huid  de celdeling gestimuleerd en wordt de huid gestimuleerd om op een natuurlijke manier collageen en elastine aan te maken.Uw huid wordt hierdoor sterker, soepeler, wat dikker, en egaler van kleur  Uw huid gaat er hierdoor frisser en stralender uitzien.Tijdens een microneedling-behandeling wordt er met een speciaal apparaat zeer fijne naaldjes in de huid gestempeld. Er ontstaan dan kleine minuscule kanaaltjes in de huid die niet zichtbaar voor het blote oog. De kanaaltjes zorgen ervoor dat voedingsstoffen zoals hyaluronzuren, een huideigen vochtbinder, extra goed wordt opgenomen. De huid zal hierdoor 80% meer actieve ingrediënten opnemen die diep in de huid doordringen.

De behandeling

Voor de eerste behandeling krijgt u een intakegesprek en kunnen we eventueel foto’s maken. Deze kunnen dan gebruikt worden om het resultaat van de behandeling in kaart te brengen.Voor de de behandling wordt uw huid gereinigd. Het te behandelen gebied wordt met behulp van een tussenstof met werkstoffen behandeld. Tijdens en na de behandeling wordt de tussenstof ingemasseerd. De behandelingen met een dermapan resulteren in een veilige en herstellende reactie in het huidweefsel. De huid wordt gestimuleerd om de natuurlijke collageen- en elastine productie in de huid te activeren. Dit samen met het herstellen van de huidoppervlakte zorgt voor een verbeterde huid; de huid ziet er hierdoor gezonder, strakker en gelijkmatiger uit en poriën vervagen en rimpels verminderen. Het gelaat, lippen, het gebied rondom de ogen, oren, nek, borst, handen en hoofdhuid kunnen allemaal met uiterste precisie behandeld worden.

Doordat bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, merkt u dat de huid na enkele behandeling steviger en gladder wordt. Reliëf door acne-littekens en rimpels verminderd geleidelijk. De celdeling krijgt daarnaast een enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, zoals deze hoort te zijn. Daardoor hebben verstoppingen (comedonen) minder kans. Behandeling met een dermapen heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment zoals zonnevlekken, ouderdomsvlekken of andere hyperpigmentaties, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt. Dit resulteert in het vervagen van zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvleken. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Ook wordt de opname van serums met hoogwaardige actieve werkstoffen enorm verbeterd. Om  het effect van de benahdeling te optimaliseren zullen wij u een product adviseren wat u thuis, tussen de behandelingen door kunt gebruiken en wat het beste bij uw huid pas.

Na de behandeling wordt de huid gekoeld met een koud kompres. Optioneel kunt u ervoor kiezen om na de behandeling een kalmerend masker aangebracht te krijgen. De behandeling wordt afgesloten met verzorgend, voedend product en uv-beschermende producten. De reden daarvoor is dat de verdunde huid na de behandeling extra kwetsbaar is voor schadelijke uv-straling met pigmentverschuivingen tot gevolg. Uiteraard is het noodzakelijk om deze huidzorg thuis voort te blijven zetten.

Nazorg

Indien er een reactie van uw huid optreedt is dit binnen 72 uur na de behandeling (denk hierbij aan roodheid en/of schilfering). De roodheid en schilfering kan tot gemiddeld 7 dagen na de behandeling aanhouden.
Bescherm uw huid met minimaal SPF30, minimaal tot 7 dagen na de behandeling.
Vermijdt uv-straling tot ten minste twee weken na de behandeling.
12-24 uur na de behandeling het behandelde gebied niet reinigen en geen crème, make-up of andere producten aanbrengen.
Vermijd hete baden/douches, transpireren en intense sportbeoefening gedurende 48 uur na de behandeling.
Vermijd hoornlaagverdunnende producten zoals peelings, scrubs of lysings gedurende 48 uur na de behandeling.
Vermijdt retinol of exfolierende producten gedurende 48 uur na de behandeling.

De beste resulaten

Afhankelijk van uw huid of de huidaandoening die u behandeld zou willen hebben zijn er gemiddeld vijf a zes micro needling behandeling in kuurverband nodig. Om een optimaal resultaat te bereiken.

Boek een behandeling